top of page
  • תמונת הסופר/תמורן זיו אש

מתי פונים לטיפול פסיכולוגי רגשי

כולנו, לאורך מרבית שנות חיינו, עוברים תקופות קשות, חווים מעברים, שינויים ואירועים צפויים ולא צפויים, פחדים ומעצורים. כל אלו, דורשים מאיתנו להתמודד עם קושי וסבל, להיות גמישים אל מול המציאות המשתנה, להכיל חוסר אונים, ייאוש וכאב.

ברצוני לתת מספר דגשים אשר יכולים לעזור לכם לדעת מתי מומלץ לפנות לטיפול והאם טיפול יכול לעזור לכם?

אתם מרגישים תקועים

אתם מרגישים שרויים במצב ללא מוצא. אתם אולי לא מצליחים למצוא נתיב בקריירה או שאינכם מצליחים למצוא זוגיות, אולי חווים תקיעות בתחומים אחרים. אתם מרגישים תסכול ולא יודעים כיצד לשנות את המציאות. אולי ניסיתם כל מני דרכים שונות להביא להקלה אך חזרתם לאותה נקודה. בטיפול תוכלו להבין את מקור התקיעות ולהתגבר עליה.


עברתם אירוע משבר

התרחש אירוע משברי בחייכם כמו גירושין, אובדן כואב, טראומה או אירוע אחר. אתם מוצאים את עצמכם מנסים לחזור לתפקוד תקין עם משאבים נפשיים מדוללים. מאז האירוע אתם לא מרגישים כמו בעבר. רגשית, אתם מנותקים או מוצפים וחווים כל מני סימפטומים הקשורים למשבר. טיפול יכול לעזור לכם לחזור לאיזון הרגשי, לעבד את האירוע ובהדרגה להרגיש הקלה ושיפור בתפקוד.


קשיים ביחסים בין אישיים

קשרים בין אישיים מאתגרים אתכם. אולי אתם מתקשים ליצור יחסים יציבים ומספקים עם הסובבים אתכם. אולי אתם חווים בדידות וניכור ואינכם מצליחים להיות קרובים או לחוש אינטימיות ביחסים. אולי מערכות היחסים שלכם סוערות ומתאפיינות בקונפליקטים רבים או בניתוקים. אולי אתם פוחדים לפתח תלות באחר בעקבות חוויות עבר. בטיפול תינתן לכם ההזדמנות להבין ולהכיר את האופן בו אתם יוצרים קשרים עם האחר, הבנה זו תביא להקלה ותרחיב את יכולתכם להיות בקשר מספק יותר עם האחר.


מצוקה נפשית וקשיים רגשיים

אתם מרגישים עצובים, חסרי כוחות או מוטיבציה. אתם לא נהנים מדברים שבעבר הסבו לכם הנאה. אולי אתם מרגישים במתח וחוסר שקט וסובלים מחרדות או התקפי חרדה, סובלים ממחשבות טורדניות. אולי אתם סובלים מכל מני סימפטומים פזיולוגים ו/או קשיים בשינה, אכילה ריגשית או שינויים בתיאבון. אולי אתם סובלים מהתפרצויות זעם או בכי ולא מצליחים לאזן את מצב הרוח. מצוקה זו משפיעה על התפקוד התעסוקתי, ההתנהגותי או על היחסים שלכם. בטיפול תוכלו להפחית את המצוקה, לעבד את מקור הקשיים ולשפר את יכולת ההתמודדות ובעיקר למנוע ממצב הדברים להתדרדר.


רצון לשינוי והתפתחות

אתם רוצים לעשות שינוי תחום אחד או במגוון תחומי חיים. למשל: רצון בשינוי בתחום הקריירה, הבאת ילד בהורות יחידנית, שינוי בהרגלי החיים וכו'. אולי אתם מעוניינים להכיר יותר לעומק את עולמכם הרגשי, להתחבר לעצמכם ולחזק את הדימוי העצמי. טיפול יכול להוות מקום נייטרלי ומכיל, לשמש כמקור תמיכה רגשית משמעותי וילווה אתכם, ללא שיפוטיות, לאורך הדרך.


לסיכום:

אנשים פונים לטיפול כאשר הם מחפשים שינוי, אוזן קשבת, רצון להבין את עצמם, למלא פוטנציאל לא ממומש, מבקשים עזרה בלהתמודד עם משבר ועוד מגוון סיבות. חלק מחכים תקופה קצרה עד שפונים לטיפול וחלק מחכים שנים ארוכות, מכל מני סיבות.

פנייה לטיפול דורשת אומץ רב, לעיתים יש הבנה ורצון לפנות לטיפול אך מכיוון שמדובר בצעד שנושא איתו אפשרות לשינוי, לעיתים השינוי, גם אם שינוי לטובה, מעורר חשש יותר מאשר המחשבה להישאר עם המוכר והידוע.

פניה לטיפול היא צעד שמסמל תקווה, היא הדרך להרגיש טוב יותר ולחיות חיים

מלאים יותר.

Comments


bottom of page